Αρχική Σεμινάρια-Ημερίδες 4o Φεστιβάλ Αφήγησης Σεμινάρια
4o Φεστιβάλ Αφήγησης Σεμινάρια PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 22:04

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
4ο φεστιβάλ Αφήγησης
3 & 4 Ιουλίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
 4 Ιουλίου 2009


Η πανάρχαια τέχνη της αφήγησης είναι μια τέχνη που σε παλαιότερες εποχές μεταβιβάζονταν από παραμυθά σε παραμυθά. Σήμερα που εκλείπουν οι λαϊκοί αφηγητές η τέχνη αυτή διδάσκεται από άτομα τα οποία έχουν εντρυφήσει σε αυτή και διαθέτουν την πείρα και την γνώση ώστε να τη μεταδώσουν.
Στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο εργαστήρια, ώστε να ενισχύσει τη μαθητεία των ενδιαφερομένων στην τέχνη της αφήγησης, με υπεύθυνους, άτομα έμπειρα στην αφήγηση αλλά και με σχετική θεωρητική κατάρτιση.

Το 1ο εργαστήριο έχει τίτλο:
«…ψέματα κι αλήθεια, ας πούμε παραμύθια…», και την υπευθυνότητα έχει η παραμυθού Ανθή Θάνου.
Το 2ο εργαστήριο έχει τίτλο:
«Πώς ζωντανεύουμε μία ιστορία στην καρδιά και στη φαντασία», με υπεύθυνο τον Antony Nanson, μέλος Fire Springs Storytelling Company και διδάσκων στο Bath Spa University. Για το εργαστήριο του A.Nanson θα υπάρχει μετάφραση.  
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4/7/2009 στις εγκαταστάσεις του παλαιού Σιδ. Σταθμού Τεμπών(Γόννοι), από τις 12:30 – 15:00. Τα εργαστήρια θα είναι βιωματικά, γιαυτό ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν είναι περιορισμένος. Θα διατηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας με δήλωση συμμετοχής. Μπορείτε να δηλώστε την πρόθεση  συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Μπορείτε επίσης να δηλώσετε τη συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 24210-74765 (υπόψη κ. Ε. Στανιού).

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί φάκελος και ΒΕΒΑΙΩΣΗ παρακολούθησης του εργαστηρίου.

τεύχος 8

LAST_UPDATED2