Αρχική Τελευταίες Ανακοινώσεις Πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου
Πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την KEIMENA EDITOR   
Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2009 16:22


4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
3 &  4 Ιουλίου 2009
Γόννοι & Καλλιπεύκη Λάρισας

Στις 3 & 4 Ιουλίου 2009, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης(ΠΟΦΑ), το σωματείο για τον πολιτισμό του Κ. Ολυμπου, Αν. Κισσάβου «ΔΡΥΑΣ» και ο ΜΕΣΑΚ «Η Πατωμένη», πραγματοποίησαν το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου. Πλήθος  κόσμου συγκεντρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, Δίπλα στον αργυροδίνη Πηνειό(Τέμπη) και το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο ξέφωτο του δάσους της Καλλιπεύκης(Πατωμένη) για να ακολουθήσει τη φωνή των λαϊκών και σύγχρονων αφηγητών(Εύη Γεροκώστα, Δημήτρης Προύσαλης, Kirsty Hartsiotis, Antony Nanson, Βάσω Μακρή, Νίκος Κλαδίσιος, Βασίλης Καραβιδές, Ανθή Θάνου, Παναγιώτης Κούλελης με το πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες»), και να περπατήσουν στα μονοπάτια των μύθων και των παραμυθιών.


Το Πανεπιστήμιο δίνοντας έμφαση στην έρευνα, ενσωματώνει στο πρόγραμμα και μια επιστημονική ενότητα. Έτσι το Σάββατο το πρωί έγιναν και διαλέξεις από τους/τις: Χατζητάκη Χρυσούλα, Αν. Καθ. ΑΠΘ – Τριάντου Ιφιγένεια, Επίκ. Καθ. Παν. Ιωαννίνων – Antony Nanson από το Bath Spa University.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δυο εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΟΦΑ και Ομότιμος Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό  ρόλο της προφορικής αφήγησης, ενώ η Πρόεδρος του Φεστιβάλ  και Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλα Τσιλιμένη, επεσήμανε μεταξύ άλλων, τη σημαντική προσφορά του Πανεπιστημίου με τη διοργάνωση του φεστιβάλ, στην πολιτιστική και  οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου συγκεντρώνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα και έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός, αφού από το 2003 διοργανώνεται ανελλιπώς στην ίδια περιοχή. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Πρόεδρος του Φεστιβάλ, αφού ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Γόννων για την ευγενική τους υποστήριξη, αναφέρθηκε στο ρόλο των χορηγών στην υλοποίηση του φεστιβάλ (Carrefour, Β.Καζάνα, βιβλιοπωλεία «Παιδεία», Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς, εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, Εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια ‘Το Ριζάρι-Ευφροσύνη», στα Αμπελάκια) και έκλεισε τις εργασίες του φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2011.
Φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΠΟΦΑ(www.pofa.ece.uth.gr)
  

 

τεύχος 9

 

LAST_UPDATED2