Αρχική Συνέδρια Πανελλήνιο Συνέδριο «Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία:
Πανελλήνιο Συνέδριο «Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία: PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την KEIMENA EDITOR   
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2010 21:02

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο στις 15, 16, 17 Οκτωβρίου 2010, στη Φλώρινα, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης 53100, Φλώρινα). Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, με θέμα:

«Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία:
Ζητήματα Ιστορίας και Κριτικής»

Θεματικοί άξονες:
 
1. Η ιστορική έρευνα της Ελληνικής Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας. Τα έργα (εκπρόσωποι-συγγραφείς, λογοτεχνικά είδη, περιοδικά, περιοδικές εκδόσεις και εικονογράφησή τους, πρώτες εκδόσεις βιβλίων, επανεκδόσεις) πριν από τον 19ο αιώνα, κατά τον 19ο αιώνα, τις αρχές του 20ού αιώνα, τον μεσοπόλεμο, τη μεταπολεμική περίοδο, την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο και τα τέλη του 20ού αιώνα.
2. Οι θεωρητικές και κριτικές προσεγγίσεις συγκεκριμένων έργων από Έλληνες συγγραφείς και κριτικούς, με βάση τη θεωρία και την κριτική  της Παιδικής- Νεανικής  Λογοτεχνίας.
3. Τα προβλήματα και οι μέθοδοι συγγραφής μιας «Ιστορίας της Ελληνικής  Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας».
4. Η ιστορία της εικονογράφησης (εικονογράφοι και εικονογράφηση συγκεκριμένων έργων της Ελληνικής Παιδικής-Νεανικής  Λογοτεχνίας).


Το Συνέδριο είναι ανοιχτό σε ερευνητές και μελετητές της Ελληνικής Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας, μέλη Δ.Ε.Π., διδάκτορες, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές.


Οι περιλήψεις (Abstracts) των ανακοινώσεων, με το ονοματεπώνυμο του συνέδρου, το θέμα της ανακοίνωσης, τη μέθοδο προσέγγισης του θέματος (με 3-4 λέξεις-κλειδιά) και τους στόχους της έρευνας-μελέτης, παρακαλούμε να σταλούν το αργότερο ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2010, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:                Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μαζί με την περίληψη είναι επίσης απαραίτητο να σταλεί ένα σύντομο βιογραφικό κάθε συνέδρου για συμπερίληψη στο πρόγραμμα του Συνεδρίου.
Οι οριστικές απαντήσεις αποδοχής της ανακοίνωσης από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν το αργότερο έως  τα τέλη Μαΐου 2010.

  
τεύχος 10