Αρχική Συνέδρια «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία: Πραγματικότητες και προοπτικές» Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή
«Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία: Πραγματικότητες και προοπτικές» Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Τσιλιμένη Τασούλα   
Πέμπτη, 01 Νοέμβριος 2012 11:32

«Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία: Πραγματικότητες και προοπτικές»

Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή

Αθήνα 7-9 Μαρτίου 2013

Tο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών συνδιοργανώνουν ένα τριήμερο Συνέδριο με θέμα: «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία: Πραγματικότητες και προοπτικές». Το Συνέδριο αυτό, το οποίο προγραμματίζεται για τις 7-9 Μαρτίου του 2013 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει στόχο να εξετάσει το ζήτημα προώθησης της ανάγνωσης στα παιδιά και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

· Η προβληματική της φιλαναγνωσίας και η αναγκαιότητα καλλιέργειάς της (Ανάγνωση και σχολικό περιβάλλον, Ανάγνωση-αναγνώστης και βιβλίο)

· Το περιβάλλον της ανάγνωσης στην Ελλάδα (φορείς, προγράμματα, πρακτικές)

· Πρακτικές και δραστηριότητες φιλαναγνωσίας σε σχολεία και βιβλιοθήκες

· Η ευρωπαϊκή εμπειρία

Στο Συνέδριο θα πάρουν μέρος μέλη Δ.Ε.Π. των Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και άτομα που έχουν συμβάλει με το έργο τους στην προώθηση της φιλαναγνωσίας, καθώς και εκπαιδευτικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι εισηγήσεις του κ. Jacques Vidal-Naquet, Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Ανάγνωσης για τη Νεότητα La joie par les livres της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας François Mitterand, της κας Monika Ziller, Προέδρου της Ένωσης Βιβλιοθηκών Γερμανίας, Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Ανάγνωσης (Stiftung Lesen) και Διευθύντριας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Heilbronn, και της κας Stefania Manetti, παιδιάτρου, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος Nati per Leggere στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο «Στρογγυλά Τραπέζια»: το πρώτο με θέμα «Η φιλαναγνωσία στα Παιδαγωγικά Τμήματα» και το δεύτερο με θέμα «Πολιτικές ανάγνωσης».

Το Συνέδριο έχει ελεύθερη είσοδο και μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, εκδότες κι όσοι αγαπούν το βιβλίο.

 

LAST_UPDATED2