Η Καιτούλα, η Κοκέτα η κοτούλα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ανδρέας Καρακίτσιος   
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2008 14:07
Η Καιτούλα, η Κοκέτα η κοτούλα
Ευγένιος Τριβιζάς
Ελληνικά Γράμματα, 2007

Μια ακόμη σπαρταριστή περιπέτεια του συγγραφέα με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, του Ευγένιου Τριβιζά.
Σε πρώτη ανάγνωση η Καιτούλα, η κοτούλα προσπαθεί με κόλπα και τερτίπια να γοητέψει το Νούλη, ένα βαρύ και ασήκωτο πετεινούλη. Η Καιτούλα τελικά φεύγει με κάποιον άλλο, και χαιρόμαστε, γιατί είμαστε πάντα με τον άλλον, τον «αουτσάιντερ» που κερδίζει την μικρή κοτούλα.
Σε δεύτερη ανάγνωση έχουμε μια εικονογραφημένη ιστορία με τα κλασικά χαρακτηριστικά της γραφής του συγγραφέα : έμμετρη και αφηγηματική χρήση της γλώσσας με χαρακτηριστικές παρηχήσεις, συνηχήσεις και ομοιοκαταληξίες, συνεχής μεταμόρφωση και αναδημιουργία της σύγχρονης πραγματικότητας και ταυτόχρονα διπλή οπτική γωνία προσέγγισης της πραγματικότητας είτε παρωδιακά είτε συμβολικά Η ιστορία προσφέρεται ως μικρό διάλειμμα χαρά ς και γέλιου στους μικρούς του φίλους και ταυτόχρονα κλείνει το μάτι και στο ενήλικο κοινό, καθώς εμμέσως πλην σαφώς ελέγχει και σατιρίζει τα σημερινά κορίτσια, θύματα της μόδας και της εικόνας.
LAST_UPDATED2